pondělí 11.5.2015

MÁJOVÁ NOC S TELEGRAFEM

Vánoční atmosféru připomene spolupráce s dětským sborem

 

Tradiční country bál nazvaný Májová noc se letos ponese v atmosféře křtu nového alba Cesty. V sobotu
16. května se v 19.30 parket Klubu kultury zaplní kovboji v kostkovaných košilích a dámami v krinolínách tančícími na country rytmy kapely Telegraf. Vrcholem večera bude křest nového CD, které bylo natočeno ve spolupráci s UHDS - dětským pěveckým sborem ZUŠ Uherské Hradiště.

Ostřílení milovníci country a bluegrassu během minulého roku pod vedením brněnského zvukaře a hudebníka Sváti Kotase, známého banjisty Poutníků či kapely Fragment, natočili druhé cédéčko. Původně jej chtěli pokřtít před Vánocemi - protože se na albu dvanácti country songů objeví i dvě koledy, které s kapelou nazpívali zpěváčci z UHDS. Premiéru netradičního spojení si posluchači vychutnali na vánočních koncertech ZUŠ.

"Spolupráce se sborem se nám velice líbila. Chtěli jsme ji zachovat, tak jsme se rozhodli natočit písničky na cédéčko," objasnil Rumíš, kontrabasista Telegrafu, těsně před natáčením. Telegraf v zády s mladým a talentovaným sborem nahrál skladby Vánoce se blíží a Dopis vánoční. "Jedná se o koledy s původní americkou country hudbou, ke kterým napsal texty náš kolega Vladimír Doskočil," dodal závěrem Rumíš. Sami můžete posoudit, jak se jim nové album plné country a bluegrassové muziky povedlo.

Na plese kromě muziky a báječné atmosféry bude připraveno také bohaté občerstvení, tombola a půlnoční překvapení.