STAČÍ BRNKNOUT DO STRUN A JE ŽIVO

03. 02. 2011 - Vyšlo v čísle: 06/2011

Foto: Jaroslav Pištěcký

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Milovníci country se pořádně rozšoupli. Se skupinou Telegraf se sešli na jubilejním X. Telegrafním country bále, aby opět po roce zažili nezapomenutelné chvíle. Parket plný spokojených návštěvníků v sále hradišťského Klubu kultury se bavil od začátku až do jeho úplného konce, hluboko po druhé hodině ranní.

Dobrou náladu a veselí podpořily i přizvané kapely. Slovenští Neznámi nejedenkrát překvapili moderním pojetím country, které přecházelo občas až do rocku.

Profesionální výkon podal taneční soubor Maryland z Trenčína, v jehož podání vypadaly i ty nejtěžší tance naprosto lehce. Přišlo i na výuku, kdy Maryland zájemce naučil jeden z nejméně náročných tanců.

"Jsme naprosto spokojeni. Vidět na čtyři stovky spokojených návštěvníků, jak se úžasně baví, nám skvělým způsobem "dobíjí baterky". Takže už teď můžeme všechny pozvat na XI. telegrafní countrybál. A můžeme všem slíbit, že uděláme vše proto, aby byl minimálně stejně vydařený jako ten letošní," hodnotí Roman Rumíš Rathúský za organizátory.

Pořadatelé přizvali známého kouzelníka Jiřího Hadaše, z jehož kouzel šla všem hlava kolem. A velkým překvapením bylo také vystoupení tradičního účastníka telegrafního country bálu - tanečního kroužku Dreams Country ze Zlína. Po tradičním kankánu v dívčím provedení nastoupili totiž pánové odění v pruhovaných kostýmech a předvedli svou verzi tohoto ženského tance a úžasně pobavili celé publikum.

Tradiční byla i bohatá  tombola, a svou novou majitelku si našla i putovní cena countrybálu, která se předává již od roku 2002.

Autor: pri