Po roce opět v Hradišti vypukly Slavnosti vína a otevřených památek. Desetitisíce lidí (odhadem asi 60 000 návštěvníků) se vhrnuly do města, takže místy se vůbec nedalo procházet. Na každém rohu stánek s burčákem, na každém rohu cimbálovka, na každém čtverečním metru lidé ve slováckých krojích. Krásná akce, ale upřímně - ještě, že je jen jednou do roka.

Naše telegrafní ležení se rozložilo (stejně jako loni) na pravém břehu řeky Moravy, v místech, kde do Moravy ústí Baťův plavební kanál. Stejně jako loni byly u našeho pódia připravovány rybí speciality. Stejně jako loni zde byl stánek s burčákem. Tím ovšem výčet podobností s loňským rokem končí. Muzikantské lodě (kde letos hrál Jirka Černíček a kapela Těžké časy) odplouvaly z druhého břehu a tím co nás nejvíc nepotěšilo bylo to, že pořadatelé nepřistavili kadibudky (což, jak známo) je věc velmi potřebná, zvláště když to člověk s burčákem přežene. Toto nedopatření nás donutilo být velmi opatrnými. Zvládli jsme to .....

Velký plusem pro naše vystoupení byla přítomnost našich oblíbených country tanečníků, místních i přespolních (Kroměříž, Ostrožská Lhota, Popovice a určitě i další), kteří prostor před námi pěkně rozpohybovali. A dodali tím našemu projevu ještě další rozměr. Návštěvníci, občas již přesycení folklórem, se často zastavovali a sledovali náš, jak Plecháček oznámil, "néšvilský slovácký taneční krúžek". A občas se k tanci přidávali i krojovaní.

A jaké byly "události dne" ?

Hned na začátku akce nás potkala komplikace jako dle zákonu pana Murphyho : "Když se má něco pokazit, tak se to pokazí v tu nejméně vhodnou dobu". Naše mikrofony odmítly pracovat a museli jsme je chvilku přesvědčovat. Úspěšně.

Laďa v jedné skladbě odvážně vyzval Toma k houslovému sólu, přestože tento vůbec nebyl na pódiu.

Vrchní opékač ryb na dotaz jaké ryby má suše odvětil : "Je tam kapr, štika, pstruh a klobáska."

Předpověď počasí byla velmi špatná, ale naštěstí se nepotvrdila. Bylo teplo a slunečno. Stejně jako loni foukal silný severní vítr, který (opět stejně jako loni) bral klobouky nám i tančícím.

... na posledním snímku je část Telegrafu a část "néšvilského slováckého tanečního krúžku" ...