Sobota 5.9.2009 je dalším důkazem, že můžeme i 2x denně. Odpoledne jsme vytvořili "kulturní vložku" v kině Hvězda - při vyhlašování výsledků Mezinárodního mistrovství ČR v turistických závodech, které pořádalo naše spřátelené (a mnoha vazbami s námi propojené) skautské středisko Psohlavci. Hraní tam nebylo moc, jen cca 8 písniček, protože pořadatele tlačil čas - v kině se mělo promítat, takže jsme aparaturu sbalili ve skutečně rekordním čase.

Na Hecfestu jsme se původně vůbec neměli objevit, protože jeden z nás měl ten večer absolvovat ještě školní sraz po x letech. Ale při nakládání aparatury všichni špičkovali, že jsme na všech plakátech i reklamách v rozhlase, všichni se nás ptají jestli přijedeme či ne. Tak co s tím uděláme? Nakonec "školák" podlehl (a netrvalo to ani moc dlouho) a my se vydali na ranč Rovná, kde se tento festiválek pravidelně koná.

Pořadatelé nás (kupodivu) viděli opravdu rádi a díky jejich pochopení jsme chvíli po příjezdu šli hrát. Odehráli jsme cca 30-ti minutový program (abychom příliš nenarušili připravený program) a dali prostor dalším kapelám. Hecfestu zdar ! A zase za rok .......