"OKOLO BŘESTECKÉ SKALY"

17. LEDNA 2009

Na tradiční "Pochod okolo břestecké skály" (pomalu se již vžívá označení "prasečí pochod") jsme se opravdu těšili. Vždy se tam sejde spousta známých tváří, dobrého jídla i pití. Letošek nebyl jiný, již ve čtvrtek padlo 7 čuníků a v sobotu byly již speciality řádně připraveny.

Nápor návštěvníků byl obrovský a fronta na dobroty ještě větší. Počasí bylo krásné - modré nebe a cca -5 st.C. Vevnitř to bylo horší - těžký, mokrý, vydýchaný vzduch a občas i průvan. Turistů bylo hodně, přijeli i koňáci z ranče Nevada. Dle tisku se během dne vystřídalo v břestecké hale na 1400 návštěvníků, kteří pořádně pojedli (pokud ovšem měli tu trpělivost a vystáli si cca 45 min. frontu). A že pojedli pořádně se dá usuzovat i z toho, že kolem 13 hodiny už nebylo co jíst, což musel Laďa (ač velice nerad) vyhlásit. Nakonec se objevili i naši přátelé -  tanečníci, takže došlo i na country tance, což někteří návštěvníci sledovali velice zvědavě.

I my jsme byli oceněni a obdrželi čestný diplom za účast na pochodu, který jsme neabsolvovali (už asi šestý - :o)). Bude se v kapelní kronice hezky vyjímat.