Tak už nám zase uplynul jeden celý rok a tudíž nám "nezbylo nic jiného" než opět uspořádat další "Svůj - telegrafní" country bál, tentokrát s pořadovým číslem 6. Je samozřejmé, že taková příprava není otázka jednoho dne a tak naše snaha byla annoncována i v místním tisku.

A že není jednoduché sál připravit, to dosvědčí každý, který nějaký bál chystal. Takže může být všem jasné, že už bylo hodně po páteční půlnoci, kdy jsme připravený sál opouštěli.

ORLOVNA - 27. 1. 2007

Samozřejmě, že se snažíme každým rokem bál vylepšovat (inovovat - pro sečtělé). První letošní novinkou byly (kromě novinek ve výzdobě) i bálové noviny. Ten kdo si je nestačil přečíst (nebo si jejich četbu chce zopakovat) si je může prohlédnout zde.

Lístky v předprodeji, resp. u kapely, mizely téměř třetí kosmickou rychlostí - což nás samozřejmě těšilo. Bohužel Orlovna není nafukovací, takže se na spoustu zájemců nedostalo, což nás netěšilo .......

Po dlouhých přípravách tedy nadešel poslední sobotní lednový večer a vše mohlo začít. Všichni účinkující se dostavili - Hopsálek, Dreams Country, Podjezd i Telegraf - s dobrou náladou. Sál byl připraven, nástroje naladěny, nohy protaženy, žádná tréma se nedostavila, bohatá tombola byla připravena, všichni věděli co se bude dít, návštěvníci byli na svých místech a tak jsme mohli  telegrafní country bál prohlásit za právoplatně zahájený.

_

A CO SE VLASTNĚ CELÝ VEČER DĚLO ....

HOPSÁLEK z Napajedel předvedl dvě předtančení. Jedno bylo klasické country, druhé pak cloggové.


Domácí TELEGRAF bál zahajoval a odehrál první i poslední třetinu tohoto vydařeného večera.


PETR BĚLÍK jako caller DREAMS COUNTRY Zlín všechny vyzval k promenádě z Apalačských hor a v průběhu večera pak návštěvníky učil tance jako Lenning Mixer, Apalačský Reel, Gathering Peascots, Dashing White Sergeant a či z francouzské části Kanady pocházející La Bastrengue.


Na pódiu se objevil i další host - zlínský PODJEZD, kapela, která už toho má hodně za sebou a doufáme, že ještě více před sebou. V průběhu večera se prezentovali výborným výkonem.


Novinkou na letošním bále byla i předpůlnoční hra, která byla rozhodně zpestřením. Čtyři vylosovaní šťastlivci (tři pánové a jedna dáma) se snažili trefit jakýmsi kulatým nesmyslem do o hodně větší kulaté díry. Dařilo se jim to a ten nejlepší si odnesl krásnou obloženou mísu. Pánové na druhém a třetím místě po láhvi šampusu.


 DREAMS COUNTRY Zlín tance nejen učil, ale i předváděl. Předvedl nejen čtverylku Fiddlin' Man, ale také Kankán, který byl diváky oceněn bouřlivým a dlouhotrvajícím potleskem. Nejednalo se totiž o "obyčejný klasický" kankán,  i když ten také proběhl. V jeho průběhu, když děvčata předváděla své bohaté řasené sukně a z reproduktorů se linula známá skladba Whisky to je moje gusto, vtrhli na parket pánové, velmi spoře odění, děvčata odnesli a jali se předvádět vlastní verzi, která vyvrcholila stavbou živé věže. Bezesporu se jednalo o jeden z vrcholů tohoto bálu.


Tombola byla díky řadě sponzorů, kterým tímto velmi děkujeme, obzvláště bohatá a výherci nemohli odcházet nespokojeni. Novou majitelku si našla i naše putovní tombolová cena (viz.níže), kterou jsme pro letošní rok notně vylepšili. Pořídili jsme jí slušivý podstavec, na kterém jsou uvedeni všichni dosavadní výherci tohoto skvostu. Podle velikosti ceduliček se jmény výherců máme čas asi do roku 2043, než se celý podstavec zaplní. Pak asi podstavec zvýšíme .........


Bál končil kolem třetí hodiny ranní, ale pro nás až dlouho poté. Po krátkém oddechu jsme se vrhli do úklidu sálu. Vše jsme uklidili a výzdobu pečlivě uschovali, protože za necelý rok se nám bude určitě zase hodit. VII. telegrafní country bál už totiž téměř klepe na dveře !!


A takto o bále referoval pondělní tisk

... nálada byla po celý večer skvělá, jak na parketu, tak i v baru či přilehlých prostorách a samozřejmě i na pódiu ...

 

 

 

HLAVNÍ CENA TOMBOLY

Naši milí pejsánkové mají po roce opět nového majitele. Tedy přesněji řečeno majitelku. A my teď doufáme, že jsme je půjčili do správných rukou.

Pejsci jsou to hodní. Neštěkají, nekousají a nedožadují se dlouhých procházek, stravy ani čerstvé vody. Doufáme, že na nich bude pravidelně otírán prach, občas se budou moci podívat jak vypadá maso a že je  nová panička bude pravidelně škrábat za ušima.

GRATULUJEME !!